Support voor Weerbericht

Waarom kijkt de buienradar niet in de toekomst?

De neerslagradar is van het KNMI en toont radarbeelden van het actuele weer. Een radar is slechts een meetinstrument en doet geen voorspellingen. Eventuele voorspellende beelden van neerslag worden door het KNMI niet geleverd, en dus kunnen ze in de app ook niet getoond worden.

Waarom krijg ik geen push bericht bij een weerwaarschuwing or -alarm?

Om push berichten te krijgen bij een weerwaarschuing of weeralarm, ga je naar de Instellingen app op je toestel. Kies voor "Weerbericht" en geef Weerbericht toegang tot Berichtgeving. Ook "Ververs app op achtergrond" moet aan staan.

Sluit de app niet af door hem te verwijderen uit de lijst van recent gebruikte applicaties. Wanneer je dit doet gaat de Weerbericht app er van uit dat je niets meer wil ontvangen.

Hoe kan ik mijn eigen provincie kiezen op de Apple Watch?

Om je provincie te kiezen ga je naar de Apple Watch app op je telefoon. Kies de Weerbericht app en tap op "Regio". Nu kan je je eigen provincie kiezen.

Melding: de gegevens kunnen momenteel niet worden opgehaald

Als de melding verschijnt "de gegevens kunnen momenteel niet worden opgehaald" dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Controleer eerst of je een (goede) internetverbinding op het toestel hebt.

Zo ja, verzeker je er van dat de netwerk provider (mobiel of WiFi) toestaat dat er FTP verbindingen worden gemaakt. De Weerbericht app maakt namelijk gebruik van FTP (in plaats van HTTP) om gegevens op te halen bij het KNMI.

Ik gebruik KPN mobiel en de app werkt alleen maar via WiFi.

Sinds de update naar iOS 9.3 zijn er problemen voor gebruikers van het mobiele netwerk van KPN. De Weerbericht app haalt mogelijk geen gegevens op via KPN gprs, KPN 3G en KPN 4G. Lees hier het nieuwsbericht.