Met PNGShrink kan de bestandsgrootte van PNG afbeeldingen worden verkleind, met behoud van transparantie en kwaliteit.

P-Edge media heeft een nieuwe app voor OS X gelanceerd voor web- en app ontwikkelaars. PNGShrink versie 1.10 verwerkt PNG bestanden in batches en maakt daarbij de bestandsgrootte tot 70% kleiner.

PNGShrink gebruikt het bekende pngquant algoritme om PNG afbeeldingen te comprimeren. PNG bestanden worden zeer veel gebruikt in mobiele applicaties voor iOS, Android en andere platforms. Ook in webapplicaties wordt het PNG formaat gebruikt, vanwege de hoge kwaliteit.

Waarom kleiner?

Met de opkomst van mobiele apparaten is de opslagruimte die een gebruiker heeft weer van belang geworden. Bij gebruik van mobiele datanetwerken speelt ook de downloadgrootte een rol, zowel qua kosten voor datagebruik als qua tijd die het duurt om een app te downloaden of een website te laden.

Daarom is het noodzakelijk voor web- en app ontwikkelaars te letten op de hoeveelheid data die een app of website gebruikt. Minder data betekent minder wachttijd en minder benodigde opslagruimte.

Apps en websites die veel PNG bestanden bevatten kunnen flink kleiner worden gemaakt door PNGShrink te gebruiken.

Waarom een desktop app?

Er bestaan diverse websites waar men PNG plaatjes kan uploaden en vervolgens een gecomprimeerde versie kan downloaden. Het nadeel hiervan is dat er geen batches kunnen worden verwerkt. PNGShrink verwerkt duizenden PNG bestanden per minuut en kan mappen en submappen automatisch doorlopen.

Denk ook aan privacy of non-disclosure die ontwerpers en ontwikkelaars met hun klanten afspreken. Wanneer de PNG content van een klant zomaar ergens wordt geüpload zijn deze afspraken meteen gebroken. Met PNGShrink blijft de data gewoon op de eigen computer staan en niet over het internet verstuurd.

Nu verkrijgbaar

PNGShrink is nu verkrijgbaar voor OS X in de Mac App Store.

De prijs is €0,99 voor de app, die geen advertenties of verdere In App Purchases bevat. Graag wijzen we er ook op dat gebruikers van de app NIET worden gevolgd met tracking, cookies, analytics, of andere scripts.

Info: PNGShrink voor OS X

Mac App Store: PNGShrink