Zowel een "snelle blik" als een app zijn beschikbaar op Apple's nieuwe smart-horloge.

P-Edge media heeft de bekende iOS app Weerbericht Nederland geschikt gemaakt voor de Apple Watch. De app biedt zowel een "snelle blik" als een app met daarin het actuele weer, de weersverwachting, de neerslagradar en de actuele weerwaarschuwing voor de gekozen provincie.

Na een korte testfase die bij versie 4.0 begon is nu versie 4.1 beschikbaar als officiele Apple Watch release.

Apple watch

De belangrijkste onderdelen van de Weerbericht app zijn direct op te vragen op de Apple Watch, zonder dat de iPhone uit de zak hoeft te worden gehaald. In de instellingen wordt een provincie gekozen zodat op het horloge de specifieke weersinformatie voor die provincie kan worden weergegeven.

Ook de notificaties voor weerwaarschuwingen en -alarmen worden op het horloge weergegeven wanneer men dit wil.

KNMI gegevens

De standaard weerapplicatie van de Apple Watch toont gegevens die afkomstig zijn van buitenlandse weerdiensten. De Weerbericht Nederland app haalt de gegevens en voorspellingen direct op van het KNMI in Nederland.

Het KNMI geef voor Nederland ook weerwaarschuwingen en -alarmen af. De Weerbericht app stuurt als één van de weinige apps een push bericht als er sprake is van een weerwaarschuwing of -alarm.

Gratis update voor alle gebruikers

De nieuwe versie van de app is per direct verkrijgbaar in de App Store en is geschikt voor zowel iPad als iPhone en Apple Watch.

Huidige gebruikers krijgen de update gratis en kunnen de app direct installeren op de Apple Watch via de Apple Watch app op de iPhone.

Nieuwe gebruikers betalen slechts €0,99 voor de app, die geen advertenties of verdere In App Purchases bevat. Graag wijzen we er ook op dat gebruikers van de app NIET worden gevolgd met tracking, cookies, analytics, of andere scripts.

Info: Weerbericht Nederland

App Store: Weerbericht Nederland