Support voor Weerbericht

Hoe kan ik de advertenties uitzetten?

Voor een jaarlijks klein bedrag kan je alle advertenties uitzetten. Om de advertenties uit te zetten ga je naar de instellingen in de Weerbericht Nederland app. Tik op het tandwiel icoontje om naar de instellingen te gaan. Tik dan op de optie "Verwijder advertenties".

Hoe kan ik het automatisch verlengen van mijn abonnement uitzetten?

Als je niet wil dat je abonnement om de advertenties uit te zetten automatisch verlengd wordt, ga je naar de instellingen (tik op het tandwiel icoon) en kies dan voor "Abonnement beheren".

De App Store app wordt geopend en het abonnement kan daar worden geannuleerd. Bij annuleren blijft het abonnement actief tot het einde van de looptijd en daarna stopt het vanzelf.

Hoe kan ik op meerdere toestellen mijn abonnement gebruiken?

Het abonnement om de advertenties uit te zetten is gekoppeld aan je Apple ID, en niet beperkt tot 1 toestel. Als je een abonnement voor het verwijderen van de advertenties hebt aangeschaft op een toestel, kan je het op alle andere toestellen ook activeren door in de instellingen (tik op het tandwiel icoon) te kiezen voor "Aankopen herstellen".

Waarom kijkt de buienradar niet in de toekomst?

De neerslagradar is van het KNMI en toont radarbeelden van het actuele weer. Een radar is slechts een meetinstrument en doet geen voorspellingen. Eventuele voorspellende beelden van neerslag worden door het KNMI niet geleverd, en dus kunnen ze in de app ook niet getoond worden.

Waarom krijg ik geen push bericht bij een weerwaarschuwing or -alarm?

Om push berichten te krijgen bij een weerwaarschuwing of weeralarm, ga je naar de Instellingen app op je toestel. Kies voor "Weerbericht" en geef Weerbericht toegang tot Berichtgeving. Ook "Ververs app op achtergrond" moet aan staan.

Sluit de app niet af door hem te verwijderen uit de lijst van recent gebruikte applicaties. Wanneer je dit doet draait de Weerbericht app niet meer op de achtergrond.

Hoe kan ik mijn eigen provincie kiezen op de Apple Watch?

Om je provincie te kiezen open je de Weerbericht app op de Apple Watch, Force Touch op het scherm en tik op "kies gebied".

Melding: de gegevens kunnen momenteel niet worden opgehaald

Als de melding verschijnt "de gegevens kunnen momenteel niet worden opgehaald" dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Controleer eerst of je een (goede) internetverbinding op het toestel hebt.

Zo ja, verzeker je er van dat de netwerk provider (mobiel of WiFi) toestaat dat er FTP verbindingen worden gemaakt. De Weerbericht app maakt namelijk gebruik van FTP (in plaats van HTTP) om gegevens op te halen bij het KNMI.